" Kuuntele mitä oma kehosi sinulle kertoo."



Kuva @terhisinikorpi

" Mikään ei tule ulkoa. Kaikki tulee sisältä."

- Neville Goddard -


Yksi ryhmäläisistäni tuli erään ohjaustunnin jälkeen luokseni hämmentyneenä juttelemaan. Hänen mielestään oli ihanaa, että vihdoinkin hän oli löytänyt tunnille, jossa ohjaaja kehottaa ryhmäänsä tekemään vain sen mihin oma keho antaa periksi. Hymyillen hän totesi, että harvoin tunneilla voi vain rentoutua ja olla, vaikka kuitenkin samalla teet jotain. Pitää rauhoittua, kuunnella itseään ja ennen kaikkea mitään ei tehdä mikä ei tunnu hyvälle. Tunneillani on motto, joka on "Kuuntele mitä oma kehosi sinulle kertoo." Ryhmäläiseni kertoi olevansa alituinen suorittaja elämässään. Kaikki on pitänyt jo kouluajoista saakka tehdä hampaat irvessä, vaikka keho on kuinka pistänyt vastaan. Tällekin tunnille hän oli lähtenyt mukaan ajatuksissa, että kyllä täällä venytellään sitten ihan tosissaan.

Kesken tunnin hän oli kuitenkin kokenut jotain itselleen aivan uutta. Hän oli havahtunut sanoihini, 
"Kuunnelkaa mitä oma kehonne teille kertoo." Ohjatessani kierrän ryhmäni keskellä ja tuen ja opastan venytyksissä. Huomaan kuinka monella on vaikeaa rentoutua, antaa periksi ja lakata suorittamasta. Edes rentoutuessa emme osaa lakata suorittamasta ja lopulta suoritamme itse rentoutumista. Huomaan, kuinka sanani vaikuttavat ryhmäläisiini ja sen vuoksi pyrinkin alkuun paljon sanoittamaan ohjauksiani. Kuinka monen hartiat painuvatkin alaspäin, kun rauhallisesti muistutat päästämään hartiat vapaaksi. Entäpä kuinka moni unohtaa hengittää harjoitusten aikana? Aika usein joudun "hengittämään" ryhmäläisteni puolesta, ennen kuin he uskaltavat päästää jännityksestä ja henkäistä itsensä rennoiksi. Omaa suoritusta verrataan vieressä olevaan ja väkisin yritetään päästä samaan, vaikka oma keho pitäisi kuinka vastaan. Me olemme kaikki erilaisia ja myös siksi emme välttämättä tule koskaan pääsemeen samaan kuin toinen. Siksi tässä kohtaan on taas tärkeää muistuttaa.. "Omaa kehoa kuunnellen..".

Miksi me sitten tahdomme tahtomattammekin suorittaa kaikkea? Miksi pitää pystyä samaan kuin toinen ja miksi lakkaamme niin usein kuuntelemasta omaa kehoamme? Elämme alituisessa kilpailutilanteessa ympäröivän maailman kanssa ja lopulta unohdamme itsemme kokonaan. Kaikki se tieto mitä tarvitsemme voidaksemme hyvin löytyy kuuntelemalla omaa kehoaan ja mieltään. Itse ohjaajana voin antaa sinulle vain avaimet löytää tuo hyvä olo sisältäsi ja kun opit kuuntelemaan kehosi ja mielesi viestejä, alkaa myös tapahtumaan.

Muistan hyvin ensimmäiset kerrat kuin aloin itse harjoitella Shindoa. Ainainen suorittaja minussa tahtoi tehdä kaiken kerralla oikein ja hyvin. Suoritin, enkä kuunnellut yhtään mitä minulle oikeastaan kuului. Jotkut venytykset tuntuivat alkuun aivan kauheilta ja ajattelin, etten tule koskaan pääsemään tuohon asentoon. Ja tiedättekö mitä? Ei minun koskaan olisi edes tarvinnut. Lopulta tajusin, että kaikista tärkeintä venytyksissä oli lakata suorittamasta ja päästää irti. Vasta sen jälkeen alkoi tapahtumaan. Kuuntelemalla omaa kehoa olen alkanut pikkuhiljaa päästämään irti jännityksistä ja oppinut hengityksen avulla rentouttamaan kehoa ja mieltä. Kun olet itsellesi armollinen ja kuuntelet, kehosi reagoi kyllä. 

Joudun edelleen itse ohjaamaan myös itseäni. Harjoituksissa annan ajatuksen tehdä työn ja tietoisesti vien sen kireyksiä ja jännityksiä kohden. Kuuntelen omaa kehoa ja voin hallita harjoitustani sen avulla. Toisin sanoen kehoni hallitsee harjoitusta sen sijaan, että harjoitus hallitsisi kehoani. Ja kun rentoudun kehoni tekee sen mitä tarvitsee ja voin antaa lopulta myös mieleni rentouta. Jokainen kerta kun istumme oman kehomme äärelle, opimme itsestämme jotakin lisää. Tämä ei päde pelkästään fyysiseen kehoomme vaan myös mielemme tasolle asti. Ja kuinka taas mielemme vaikuttaa kehoomme? Se on kaiken avain.

 Mikään ei tule ulkoa. Kaikki tulee sisältä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lempeää rentoutumista..

Kevät - Puuelementti

Varjoista valoon..