Lempeää rentoutumista..

* Joogafuton hankittu blogin kautta alennuksella www.futonnetti.fi *
* Postaus sisältää ALE koodin*" Maailmasi on sen ilmentymä, miten käytät ja olet käyttänyt mieltäsi."

- Earl Nightingale -
Kuinka kaunis tämä kevät onkaan ollut.  Luonto on näyttänyt talven kauniit kasvonsa ja valon määrän lisääntyessä on myös sisäinen energiani alkanut lisääntymään. En koskaan tee mitään uuden vuoden lupauksia, koska mielestäni se on täysin turhaa. Uusi vuosi ja uusi alku voi tulla meille ihan milloin itse haluamme niin. Ja uuden alun voi aina aloittaa lempeästi ja itseään kuunnellen. Minun uusi vuoteni on alkanut rauhoittumalla. Kevyillä jooga ja jomon-shindo harjoituksilla olen taas auttanut itseäni palaamaan oman kehon äärelle.

Joskus harjoitukset voivat lähteä ihan vain yksinkertaiseti rentouttavilla hengitysharjoituksilla. Vie istuallaan tai selinmakuulla ollessasi toinen kätesi rinnalle ja toinen navan yläpuolelle pallean päälle. Hengitä syvään ja vie huomiosi pallealla olevalle kädellesi ja siihen kuinka hengitys lähtee aina sieltä navasta asti. Rinnallasi oleva käsi ei juurikaan nouse, kun hengität oikein pallean kautta. Syvä palleahengitys vaikuttaa suoraan Vagus-hermoomme ja aktivoi parasympaattisen hermostomme toimimaan. Koko kehomme rentoutuu ja aineenvaihduntamme tehostuu. Jokainen pitkä uloshengitys auttaa myös päästämään irti kehon ja mielen kireyksistä. Kehää kiertävät tunteet tasaantuvat ja voit asettua rauhassa rentoutumaan oman kehosi äärelle.

Hengitysharjoitukset auttavat sinua myös meditoinnissa. Itse koen välillä suureksi haasteeksi mielen rauhoittamisen, mutta hengitykseen keskittyminen auttaa tässä todella hyvin. Kun pääset itsellesi sopivaan rytmiin ja löydät rentouden, voit antaa hengityksen mennä omalla painollaan. Mieli kyllä rentoutuu pikkuhiljaa.
Joogan ja jomon-shindon myötä olen alkanut viihtymään entistä enemmän lattialla. Risti-istunta ja polvi-istunta tuntuvat hyvin luontevilta. Tämäkin on vienyt oman aikansa, mutta pikkuhiljaa lonkat, polvet ja nilkat ovat venyneet ja tottuneet ettei aina tarvitse istua tuolilla tai sohvalla. Oikeastaan lattialla koen olevani enemmän yhteydessä maahan ja koska keho reagoi rentoutuen venyttelyissä ja harjoituksissa, on lattialla hyvä myös olla.
Varsinkin nyt talven pakkasten paukkuessa on futonilla rentoutuminen ja harjoitteleminen ollut mukavaa. Futon on kuin iso pehmeä matto. Meditointi ja erilaisten jooga-, sekä shindovenytysten tekeminen on ollut lempeää ja mukavaa, eikä vanhan talon viileä lattiakaan ole tuntuneet kylmältä. Futon on juuri sopivan pehmeä tukeakseen myös polvia ja nilkkoja. Tarvittaessa venytyksiin voi lisätä pehmukkeeksi tyynyjä tai bolsteria.
Vaativampiin joogavenytyksiin futon on kyllä liian pehmeä ja liukuva, mutta ihanan rentouttaviin ja pitkiin Yin-joogan ja Jomon-Shindon venytyksiin futon sopii erinomaisesti. Siinä on paljon helpompi rentoutua, kuin perinteisellä joogamatolla.


Harjoitusten jälkeen futon on helppo kääriä rullalle ja tämä ei ole ollenkaan hassumpi jättää näkyville vaikka olohuoneeseen. Rullalla olevan futonin päällä voit tehdä myös rentoutusharjoituksia, käyttämällä sitä ikäänkuin bolsterin tapaan tukena kehon alla. Minun futon valmistettiin toiveideni mukaisesti koossa 100x200cm ja minusta se on juuri sopivan kokoinen. Väriksi valitsin maanläheisen pellavan. Venytellessä koko keho pysyy mukavasti futonin päällä ja näin kädetkin pysyvät lattialla lämpöisinä.

Yhteistyössä www.futonnetti.fi kanssa saatte nyt 20% alennuksen koodilla HOITOLAELO, tilatessanne joogafutonin. Alennus on voimassa 17.2.2019 asti. Voitte itse valita mieleisen koon ja värin heidän laajasta valikoimastaan.

Ihanan rentouttavia meditointi- ja venyttelyhetkiä kaikille!Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Voisiko sinun voimasi olla rakkaus itseäsi kohtaan?

Varjoista valoon..

Mielen sopukoissa..